De ereader

Eindelijk ben ik overstag gegaan, ik heb een ereader gekocht. Ik had er natuurlijk al wel eens van gehoord en sommige mensen hebben ze me ook aangeraden (ja, Joke, ik kijk naar jou! :-D). Ik heb de boot altijd afgehouden met het idee dat een ereader niet nodig was voor mij. Maar toen ik er een twee weken geleden een paar van dichtbij zag, zag ik hoe gemakkelijk in gebruik ze zijn. Handzaam en klein ook, maar toch duidelijk leesbaar.

Dat weekend heb ik flink wat tijd doorgebracht op internet om informatie te zoeken over verschillende merken, gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden. Ik ga bij dit soort zaken nooit over één nacht ijs. Bij bol.com vond ik er één in een speciale aanbieding, die ook nog goede recensies had gekregen. Ik besloot er nog even over na te denken. De dag erna sprak ik echter met vriendin M. die dezelfde ereader net had gekocht en er erg enthousiast over was. Dat gaf de doorslag en ik heb deze ereader ook besteld.

Installeren etc. ging boven verwachting gemakkelijk en goed en daar was ik wel heel blij om. Ik heb er nu een aantal boeken opstaan waar ik een tijdje zoet mee kan zijn. Zo heb ik oa. De Boerenoorlog van Martin Bossenbroek voor slechts een tientje gevonden (papieren versie 25 euro) en een biografie van Peter de Grote van Robert K. Massie voor nog geen drie euro (papieren versie 20 euro). Dat scheelt dus enorm in prijs en op die manier heb je die ereader er zo uit. Het zijn ook dikke boeken die je niet even meeneemt in je tas naar het werk, maar met de ereader is dat geen enkel probleem.

Na slechts een korte tijd gebruiken kom ik tot de volgende voor en nadelen van de ereader:

Voordelen:
-        Gemakkelijk om mee te nemen
-        Gemakkelijk te lezen
-        E-boeken zijn vaak goedkoper
-        Geen ruimtegebrek in de boekenkasten meer

Nadelen:
-        Niet gemakkelijk terug kunnen bladeren (of vooruit, wat ik ook nog wel eens wil doen)

Ben ik helemaal van de papieren boeken af? Nee, natuurlijk niet. Ik houd van boeken en de boeken in mijn kasten, maar ik kreeg wel wat ruimtegebrek. Nu kan ik de meest mooie boeken in de papieren versie in de kast hebben, maar heel veel andere boeken op de ereader.

Voor de liefhebbers die willen weten welke ereader ik heb gekocht: het gaat om de Sony Reader PRS T2, met een mooi blauw stoffen hoesje. Hiermee kan ik geen boeken van Amazon downloaden, maar dat is voor mij geen bezwaar. Ik denk dat ik hier nog heel veel plezier van zal hebben.

Reacties

 1. Gefeliciteerd met deze mooie aanschaf! Leuk dat je nu ook om bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dank zij die middag in Zwolle en ik zag bij iedereen hoe handig het is. Papieren boeken blijven, maar dit heeft toch zeker zijn voordelen!

   groetjes,

   Verwijderen
 2. Nou Bettina! Ik schrik ervan! ;-)
  Gefeliciteerd hoor, met je aankoop! Ik weet zeker dat je er veel plezier aan zult beleven. Nog wat tips: bij www.ebook.nl hebben ze regelmatig scherpe aanbiedingen, ook van nieuwe boeken.
  Op www.kobobooks.com hebben ze heel veel engelstalig, voor rond de 8 euro. Als je op die site komt zie je alleen nederlandstalige boeken (tot mijn grote frustratie, dit gebeurt op basis van je ip-adres) maar als je zoekt op engelse boeken zul je zien dat ze heel veel hebben. Als alternatief voor amazon.
  Ja en natuurlijk de klassiekers op Gutenberg (www.gutenberg.org), voor noppes.

  Je zult best wel even moeten wennen aan je reader, maar als dat eenmaal gelukt is wil je ook niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet schrikken, Joke, ik ben je dankbaar. Grappig, toen ik deze besteld had, dacht ik: 'Dat zal Joke leuk vinden'.
   Dank ook voor de tips, ik zal hier zeker gaan rond snuffelen.

   groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts