Balkonnotities: de nieuwe planten voor de komende zomer

De meivakantie is voor mij altijd het uitverkoren moment om met het balkon aan de slag te gaan. Ik heb er dan de tijd voor en bovendien is het vaak mooi genoeg om een dagje lekker rond te rommelen, alles neer te zetten, te poten etc. 

Ook deze vakantie heb ik er weer iets moois van gemaakt, vind ik zelf (en ja, dat is uiteindelijk het belangrijkste). 

Ik had al enkele viooltjes staan en die heb ik laten staan. Ze zijn nog mooi en ik houd van viooltjes, je kunt er nooit genoeg hebben, denk ik eigenlijk. 

Eerst deze hoek onder het raam. Links een Afrikaanse lelie, er is tijdens het vervoer helaas 1 knop afgebroken, maar ik hoop op mooie bloemen uit de andere knoppen. Daarnaast is een pot met kruiden die over is van vorig jaar, hierin zijn onder andere munt te vinden. Daarnaast een lavendel en daarnaast de hosta, die ook over is van vorig jaar. Heel lang heb ik gedacht dat die compleet ter ziele was, maar er komen blaadjes boven, dus ik ben heel benieuwd!


Een paar dagen later besloot ik trouwens dat ik ook nog per se een Cosmea nodig had. Ik vind dat echt prachtige planten. 


De hosta van dichtbij. De blaadjes zijn al zeker 5 centimeter gegroeid deze week. 

Hier de etagère. Het is hier niet zo vol als vorig jaar en dat is goed. Een Spaanse margriet links, tijm op de voorgrond en nog heel veel viooltjes. 

Een paar dagen later na de vorige foto's kwamen de bakken die aan de balkonrand hangen. We zijn met zo'n vijftien buren hier in de flat die deze bakken hebben. Vorig jaar zomer zag dit er echt prachtig uit, want de planten hierin gaan enorm groeien en overhangen. Ik verheug me hier nu al op. Vorig jaar groeiden de petunia's in de bakken zo, dat ik op de bovenste rand van de etagère geen bloemen meer kon hebben staan!


Op het tafeltje staat naast de viooltjes een rozemarijn, die ik heb gepoot in deze pot. Ik hoop deze een beetje over te kunnen houden. 
In de bakken aan de rand, waar eerst dat zaaigoed in zat dat dood ging, zitten nu kleurige petunia's. 
Onder tafeltje staat mijn moestuintje. 

In deze pot heb ik klimboontjes gezaaid en knoflook. Ik vind het leuk om te combineren en ik denk dat dit erg mooi zal staan samen in de pot. 

Aangezien ik nog nooit eerder knoflook heb gezaaid, is dit ook een pot met alleen knoflook. Ik hoop dat er mooie bloemen uit komen.

Deze heerlijke trostomaatjes heb ik gepoot in deze pot. 

Deze kleur is prachtig. Alle bloemen zijn prachtig. 

Dit is op dit moment mijn uitzicht als ik in de grote stoel bij het raam zit. Niet slecht, toch? Ik verheug me op de mooie dagen die gaan komen.


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts