De schim, Jo Nesbo

In november is het nieuwste boek van Jo Nesbo uitgekomen. In ‘De schim’ komt Harry Hole na 3 jaar terug uit Hongkong. Hij is clean en nuchter en heeft in Hongkong een soort leven opgebouwd. 

De reden dat hij terug komt is Oleg, de zoon van Rakel. De jongen is betrokken geraakt in het drugmilieu van Oslo en wordt beschuldigd van de moord op Gusto, een van zijn drugsmaatjes. 

Harry wil de zaak onderzoeken, al is hij geen politieman meer. Hij kan en wil niet geloven dat de jongen die hij ook een beetje als zijn eigen zoon beschouwde een moordenaar kan zijn.  

Al snel blijkt dat er in Oslo een nieuw soort drugs op de markt is en er een nieuwe organisatie is die de drugshandel in handen heeft. Deze organisatie wordt geleid door iemand die door niemand wordt gekend, iemand die door niemand gevonden wil worden. Harry gaat achter deze schim aan om erachter te komen wat er nu werkelijk is gebeurd, maar de Schim zit ook al achter hem aan.

Jo Nesbo is er opnieuw in geslaagd een heel spannend deel in de Harry Hole serie te schrijven. Het is fijn te zien dat Harry zichzelf weer een beetje op de rails heeft, al zorgen de waanzinnige risico’s die hij neemt ervoor dat dat ook weer in gevaar wordt gebracht. 

Het boek neemt je in grote vaart mee in de zaak die steeds verder ontrafeld wordt door Harry. En het net dat zich steeds verder sluit, om de Schim, maar ook om Harry. 

Ik raad aan dat als je aan dit boek begint, je ervoor zorgt dat je genoeg tijd hebt om het in één ruk uit te lezen, dit is geen boek dat je regelmatig weg wil leggen, je wilt weten hoe het afloopt. 

Het boek eindigt met een cliffhanger waar ik alleen maar van kan zeggen dat als Jo Nesbo dit niet oplost met het volgende boek, meneer Nesbo een probleem met mij zal krijgen.

Reacties

Populaire posts