A year of living your yoga, Judith Lasatar

Van Judith Lasatar had ik al eerder eens ‘Living your yoga’ gekocht, een heerlijk boek vol wijze woorden over hoe je de lessen van yoga niet alleen beperkt tot die tijd dat je op de mat staat, maar ook gebruikt in je dagelijks leven. Daarop voortbordurend is er nu ‘A year of living your yoga’ een allerschattigst boekje vol yoga inspiratie.
Voor elke dag in het jaar heeft ze een aforisme en een oefening die erbij past. Soms is het een asana die je kunt doen op de mat die dag, vaker is het een oefening die dieper ingaat op het gezegde of een uitleg daarvan. Natuurlijk zijn het vaak dingen die je zelf ook kunt bedenken, maar helaas doe je dat niet, dit boekje is daarin net even een leuke herinnering ‘he, denk eraan dat..’ en wat dat ‘dat’ is, is voor iedereen (en voor elke dag) anders.
Om een voorbeeld te geven, voor vandaag (23 december) staat er (in erg losse vertaling van mij) ‘Wat zetten ze op jouw grafsteen, we missen haar zo veel, haar spieren waren zo los?’ Dat je een gevorderde asana kunt doen betekent alleen maar dat je een gevorderde asana kunt doen. Doe het vandaag eens rustig aan en bedenk dat asanas alleen maar een onderdeel van yoga zijn’.
Natuurlijk staan er ook wel heel erge open deuren in, en sommige dingen zijn gewoon niet zo relevant, maar al met al staat er wel veel waardevols in.
Het boekje is een mooi klein formaat, gebonden met mooi papier en een leeslint, dat werkt ook al inspirerend.

Reacties

Populaire posts