Bill's Italian basics
Bill Granger is
een kok uit Australië, die verschillende restaurants heeft en meerdere
kookboeken heeft geschreven. Ik had echter nog nooit van hem gehoord en dit
boek was mijn eerste kennismaking met hem.
O riginele titel: Bill’s Italian food
Uitgegeven in 2014
Nederlandse uitgave: 2014 door uitgeverij Fontaine
Nederlandse vertaling: Hennie Franssen-Seebregts
De Italiaanse manier van leven en hun manier om met eten om
te gaan spreekt vele mensen aan, zo ook Bill
Granger. Het draait vooral om respect voor de ingrediënten, niet te veel
poespas en vooral heerlijk genieten.
Bill’s Italian basics
maakt waar wat het beloofd, in dit boeken komen een aantal heerlijke Italiaanse
basisrecepten aan bod, 100 in totaal. Weinig sfeerverhalen in tegenstelling tot
sommige andere kookboeken waar ik zo van geniet, maar dat kan misschien komen
omdat dit boek door een man geschreven is J. Wel staan er heel mooie foto’s in.
Focaccia’s, fritatta’s, pasta’s, hoofdmaaltijden en toetjes,
ik heb al een paar heel lekkere recepten zien staan die ik snel wil
uitproberen. De recepten zijn over het algemeen snel, gemakkelijk en goed te
doen. Ik vraag me alleen af hoe gemakkelijk je buiten Italië aan venkelsalami
of Italiaanse worstjes kunt komen, maar misschien valt dat ook best mee.
Twee dingen vielen me echter op: ten eerste: omdat de foto
van het gerecht niet altijd meteen bij het recept staat, vind ik het soms
lastig te zien welke van de drie gerechten op de foto bij welk recept hoort. Ik
had het handiger gevonden als de foto echt bij het recept had gestaan of dat
bij de foto nog even duidelijk was gezet welk gerecht wat is.
Ten tweede, waarom is door de Nederlandse uitgever gekozen
voor een Engelse titel? Het is niet zo dat dit de originele Engelse titel is,
die luidt namelijk anders. Kortom, dat is gewoon onzinnig en eerlijk gezegd
irritant.
Maar verder is wat mij betreft Bill’s Italian basics een heerlijk boek vol fijne recepten en een
goede aanvulling op mijn verzameling Italiaanse kookboeken.
Nederlandse uitgave: 2014 door uitgeverij Fontaine
Nederlandse vertaling: Hennie Franssen-Seebregts
Reacties
Een reactie posten