De dinsdagvrouwen, Monica Peetz

Toevallig blijf ik na ‘The way’ in de pelgrimssferen met dit boek van Monica Peetz, ‘De dinsdagvrouwen’. 
Vijftien jaar geleden leerden Estelle, Eva, Caroline, Kiki en Judith elkaar kennen tijdens een cursus Frans. Van die cursus is niet veel blijven hangen, maar van de vriendschap des te meer. Sinds die tijd komen ze elke eerste dinsdag van de maand bij elkaar in een Frans restaurant in hun thuisstad, Keulen.
Nu is Judith net weduwe geworden en haar man Arne had de gewoonte om tijdens de vakanties delen van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te lopen. Judith wil nu als eerbetoon zijn laatste tocht naar Lourdes afmaken en de andere vrouwen besluiten met haar mee te gaan.

Leidraad voor de reis is het pelgrimsdagboek van Arne. En hoewel elk van de vrouwen haar eigen problemen heeft, merken ze toch al snel dat er iets niet helemaal klopt met het dagboek. Aanwijzingen kloppen niet, routes blijken niet te bestaan en beschrijvingen van hotels en overnachtingplaatsen komen niet overeen met de werkelijkheid. Welk geheim had Arne? En terwijl ze dat proberen uit te vinden, komen ze erachter dat één van hen een nog veel groter geheim heeft. Een geheim dat grote gevolgen heeft voor de onderlinge relaties en de vriendschap.
De dinsdagvrouwen’ is met humor geschreven, niet volkomen voorspelbaar en leest erg prettig. In Duitsland zijn er al duizenden exemplaren van verkocht en dat is geen wonder. Het schijnt dat het nu zelfs verfilmd wordt.
Een aanrader voor een paar aangename uurtjes.

Reacties

  1. De op een na laatste zin klopt niet, het verhaal is in eerste instantie geschreven als script voor een film, de film was ook al klaar voor het boek uit kwam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik achterop het boek kijk, dan staat daar 'De dinsdagvrouwen is nu ook bewerkt tot een televisiefilm'.
    Verder is het boek uitgegeven in 2010 en als ik op internet zoek, blijkt de film uit 2011 te komen. Ik houd het er dus op dat het boek er eerder was dan de film.
    groetjes, Bettina

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts