De onzichtbaren, Stef Penney

Raymond Lovell is privédetective en op een middag als de zaken slecht gaan komt er een man binnen die Raymond herkent als een zigeuner. Deze man wil dat Ray zijn dochter vindt, Rose, die zes jaar geleden in een oude zigeunerfamilie trouwde en nu spoorloos verdwenen is.
De enige reden dat deze man bij Ray komt is dat Ray’s vader een zigeuner was. Een zigeuner die weliswaar in een huis is gaan wonen, maar toch van het oude bloed was. Dat is ook de reden dat Ray door de verschillende betrokkenen wordt ontvangen en dat ze met hem willen praten en de reden dat Ray een heleboel dingen die hij ziet of die hem niet uitgelegd worden toch begrijpt. 
Rose Woods is zeven jaar geleden met Ivo Janko, maar zes jaar geleden is ze verdwenen. Haar man en zijn familie zweren dat ze gewoon is weggelopen, maar niemand heeft ooit nog iets van haar gehoord.
Ray komt erachter dat de familie Janko erg op zichzelf is en dat er een aantal rare zaakjes aan de hand zijn. Welke vloek treft de jongens in de familie en hoe kan het dat Ivo hier ooit van is genezen? Hoe is Ivo’s zus Christina verongelukt en welke rol speelde oom Tene? Welke band hebben Ivo en zijn nicht Sandra en waar wil Sandra’s zoon JJ achter komen?

Stef Penney is een schrijfster uit Edinburg. Van haar vorige boek ‘De tederheid van wolven’ dat zich afspeelde in Canada, heb ik genoten. ‘De onzichtbaren’ is weer  anders van sfeer en opzet en geeft een inkijkje in de gesloten wereld van de zigeuners. Het is daarbij ook nog een heel spannend boek. Knap is hoe herkenbaar en duidelijk Stef Penney de gedachten en ideeën van de twee vertellers, Ray en JJ, kan maken. Haar schrijfstijl klopt gewoon.

Reacties

Populaire posts