P.S. I love you, Cecelia Ahern

Wat doe je als je getrouwd bent met je jeugdliefde, met wie je al jarenlang gelukkig bent? Dan verwacht je dat je samen oud wordt en nog heel veel gelukkige jaren voor de boeg hebt. Helaas, het lot heeft soms iets anders in gedachten, zoals Holly en Gerry merken.

Holly en Gerry zijn zo’n stel dat al bij elkaar is sinds de middelbare school en dat niet zonder elkaar kan. Zie je Gerry, dan zie je Holly en andersom.

Maar dan krijgt Gerry een hersentumor en gaat dood en Holly blijft achter. Holly heeft totaal geen idee meer wat ze met haar leven moet, Gerry was haar baken en haar anker en zonder hem is ze stuurloos.

Dan krijgt ze een telefoontje van haar moeder, er ligt een envelop voor haar klaar. Het blijkt een envelop te zijn met tien brieven geschreven door Gerry. Elke maand mag Holly er één openmaken en de opdracht die erin staat uitvoeren. De opdrachten variëren van het kopen van een nieuwe jurk tot een vakantie vieren met haar vriendinnen en het eindelijk opruimen van Gerry’s kleren. De brieven vormen het enige contact dat Holly nog met Gerry kan hebben en dit contact zorgt ervoor dat Holly de maanden doorkomt en langzaam leert haar leven weer op te bouwen.

P.S. I love you was het debuut van Cecelia Ahern en het tweede boek dat ik van haar heb gelezen. Ik heb ook van dit boek enorm genoten. Cecelia Ahern schrijft heel gemakkelijk en prettig en het verhaal heeft een goede afwisseling van grappige scènes met de vriendinnen of met familie, maar ook wat drama en verdriet, zonder sentimenteel te worden.

Het is niet het handigste boek om in het openbaar vervoer te lezen, want regelmatig had ik de tranen in mijn ogen. Ik vond het heel mooi hoe Holly langzaam weer overeind krabbelt en ook heel geloofwaardig hoe moeilijk dat blijft, bijvoorbeeld als haar vriendinnen ondertussen verder gaan met hun levens.

Er is ook een film van gemaakt met oa. Hilary Swank en Gerald Butler. Opeens wonen ze niet meer in Dublin, maar in New York en er zijn nog een heleboel andere dingen veranderd. Ik vond de film best mooi toen ik die voor de eerste keer zag, maar toen had ik het boek nog niet gelezen. Nu ik heb boek heb gelezen vind ik de film niet zo heel goed meer. Mijn advies: lees het boek maar, die is mooier.

Reacties

Populaire posts