Silvia en yoga

Voor yoga heeft Silvia geen boek nodig, dit is voor haar
gesneden koek. 
Een hele tijd heb ik weinig tot niets aan yoga gedaan, maar in de vakantie ben ik weer begonnen met het bijna dagelijks uitrollen van mijn matje. Soms tien minuten, soms een half uur, soms wat langer. De ene keer in de ochtend, de andere keer vlak voor het slapen gaan en dit is me allemaal erg goed bevallen.

Degene die het ook erg leuk vindt is Silvia, die elke keer als ik de mat uitrol, enthousiast komt aanlopen om te zien wat voor gekke dingen vrouwtje nu weer gaat doen.

Bovendien vindt ze het leuk om mee te doen. Kopjes geven tegen mijn been terwijl ik in de boomhouding sta te balanceren, is grappig, net zoals gewoon over me heenlopen terwijl ik lig.

Terwijl ik in een torsie lig met mijn armen wijd en mijn hoofd naar links gedraaid, gaat Silvia er lekker bij liggen en legt ze haar pootjes in mijn rechterhand.
Gezellig samen yoga doen
Terwijl ik in de Savanasa lig, (complete rusthouding), geeft ze kopjes aan mijn blote voeten en kietelt ze me met haar snorharen of haar natte neusje en laatst is ze zelfs om mijn hoofd heen komen liggen, alsof ik yoga deed met een bontmuts op.

Maar ook dit soort dingen horen erbij. Een asana doen en tegelijkertijd de kat in de gaten houden of liefdevol Silvia even haar gang laten gaan is ook yoga.
Me er niet druk om maken dat ik opnieuw moet beginnen in een houding omdat ik door de afleiding van de poes eruit ben gehaald, is ook yoga.
Diep blijven ademhalen en rustig blijven liggen ondanks een poezepootje dat tegen je wang tikt om te testen of je nog leeft, is ook yoga.

Op je mat bezig zijn en genieten van wat daar gebeurd, dat is zeker yoga.

Kortom, Silvia en ik zijn nog lang niet uitgeyogaad.  
Dan maar afwachten tot dat gedoe op die mat klaar is en we
gewoon met de muis verder kunnen. 

Reacties

 1. Reacties
  1. Dat geloof ik meteen! Ik denk eigenlijk dat alle poezen er wel experts in zijn en met enige medeleven naar onze armzalige pogingen kijken.

   Groetjes,

   Verwijderen
 2. Silvia is geweldig!
  Als ik mijn mat uitrol vinden mijn poezen mij een uitslover en lopen met een boog om mij heen. Ik denk weleens dat zij denken dat ze het beter kunnen. Waarschijnlijk is dat ook zo.
  Groetjes.
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk kunnen ze het ook beter! Poezen zijn zo Zen!

   Groetjes,

   Verwijderen
 3. Onze Abel vindt het vooral interessant. Hij gaat er eens goed voor zitten en bekijkt me met grote ogen vol ongeloof (terecht want ik ben niet meteen een soepel slangenmens). na een tijdje krijgt hij dan altijd medelijden en dan komt hij kopjes geven. En ja, daar val ik soms van omver!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit herken ik, Silvia kijkt me soms zo meewarig aan als ik met mijn pogingen bezig ben. Ook ik ben niet bepaald lenig!

   Groetjes,

   Verwijderen
 4. Wow jullie doen dus massaal aan yoga! Ik ben nog niet zover maar denk erover het ook eens te proberen. Ik heb alleen geen poes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is voor het doen aan yoga een kat niet verplicht. Het verhoogt wel de vreugde, maar katten verhogen sowieso de levensvreugde! Poes is dus geen voorwaarde :-)

   Groetjes,

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts