Badass, Shannen Doherty

Shannen Doherty is de actrice die veel mensen zullen kennen uit de jaren ’90 serie Beverly Hills 90210 of uit de serie begin 21e eeuw ‘Charmed’.  Ze heeft lange tijd een reputatie gehad van onrust stookster en iemand die zich slecht gedroeg op de set en daarbuiten. Maar dat was vooral toen ze jonger was, de laatste jaren is ze niet meer op een slechte manier in het nieuws gekomen.

Ik moet bekennen: ik mag Shannen Doherty wel. Ik vind het een leuk mens, een vrij goede actrice en een plezierig iemand om naar te kijken.

Ze heeft een boek geschreven ‘Badass’ waarin ze alle vrouwen oproept een ‘Badass’ te worden. Een dat is iets anders dan een Bitch of een Bad Girl. Een vrije vertaling van Badass zou waarschijnlijk kunnen zijn; ‘een tof wijf’. Een Badass is iemand die haar leven leidt met integriteit en die staat voor waar ze in gelooft, en die dat uitdraagt in haar leven, haar relaties en werk. Ken jezelf, ken je valkuilen, heb zelfvertrouwen en wees integer.

Shannen geeft eerlijk toe dat ze niet altijd de juiste keuzes heeft gemaakt en dat het haar veel tijd heeft gekost voor ze zover was dat ze meer zichzelf kon zijn.

Het boek is niet bedoeld als autobiografie, hoewel ze wel dingen over zichzelf, haar jeugd en privéleven vertelt en er ook veel leuke foto’s in staan die duidelijk uit de privé collectie komen (van haar jeugd, haar huis etc). Het boek is ook niet bedoeld om af te rekenen met allerlei mensen en ze geeft ook geen sappige roddels. (een echte Badass houdt zich daar namelijk niet mee bezig, die weet wel beter dan energie te besteden aan negatieve en vervelende mensen)

Het boek is verdeeld in drie delen, in het eerste deel legt Shannen uit wat ze bedoelt  met de term ‘Badass’, en hoe je er één kunt worden. In het tweede deel komt de uitleg over hoe je om kunt gaan met vrienden, familie, relatie, werk, kortom, alles en iedereen om je heen. Het derde deel bestaat uit tips, van de beste manier om kip te roosteren tot hoe je leuke feestjes geeft of je eigen stijl vindt.

Het is een gebonden boek met mooie foto’s, leuke lijstjes, een mooie lay-out, dus de buitenkant is in orde, maar gelukkig de inhoud ook. Shannen schrijft grappig, maar ook inspirerend en wat mij betreft is verdient zij de kwalificatie ‘tof wijf’ zeker.

Reacties

Populaire posts