De affaire, Lee Child

De boeken van Lee Child over Jack Reacher hebben een behoorlijke trouwe schare fans. Jack Reacher is een voormalige majoor van de militaire politie, die nu uit het leger is en rondreist door de Verenigde Staten, met alleen een bankpas en een opvouwbare tandenborstel bij zich en tegenwoordig ook een identiteitsbewijs. Hij heeft geen andere bezittingen. Hij reist zonder reisplan, maar gaat daar waar het lot hem brengt, of gewoon zijn eigen nieuwsgierigheid. En natuurlijk lost hij tijdens zijn trip alle moeilijkheden op die hij tegenkomt.
Jack Reacher houdt van koffie, en heeft het vermogen heel snel situaties in te schatten, snel te rekenen en snel te reageren. En hij weet altijd hoe laat het is, letterlijk.
Het een-na-laatste boek van Lee Child ‘Tegenspel’ was eerlijk gezegd een beetje over the top, hierin werd alles zo ongeloofwaardig dat het er voor mij op leek dat Reacher een beetje over zijn hoogtepunt heen was. Maar gelukkig is er nu ‘De affaire’. En dit is gewoon weer ouderwets goed.
Het is de laatste zaak van Reacher terwijl hij nog in het leger zit. Het blijkt dat er vlak bij een basis een meisje is vermoord. Of de dader uit het dorp of van de basis komt is niet duidelijk, en het leger stuurt iemand naar de basis toe voor onderzoek en Jack Reacher als ondercover naar het dorp. Daar komt Reacher al snel de sheriff tegen, die hem meteen doorheeft, ook omdat ze zelf in het leger heeft gezeten. Het blijkt dat de zaak nog een stuk ingewikkelder ligt dan Reacher in de eerste instantie dacht. Er zijn eerder nog twee meisjes vermoord, het lijkt alsof er een veiligheidscordon om het legerkamp is gelegd, die vervolgens ontkend wordt en welke rol speelt de verbindingsofficier in het Pentagon eigenlijk? Bovendien krijgt Reacher vanuit het leger de indruk dat de sheriff niet helemaal zuiver op de graat is en dat hij vooral als taak heeft het leger buiten de de ware toedracht van de moorden te houden.
Reacher zou Reacher niet zijn als hij de wensen van het leger om de waarheid onder het tapijt te vegen niet compleet negeert, en achter de waarheid aangaat.
De affaire’ is een superspannende, vlotlezende, geweldige Reacher, vol humor en de speciale trekjes van Reacher komen hier weer volop aan bod.  Een absolute must voor elke Reacher fan.

Reacties

Populaire posts