The green kitchen, David Frenkiel en Luise Vindahl
Vorige week heb ik weer een nieuw kookboek gespot en
natuurlijk gekocht. Nieuwe recepten vind ik leuk, en smakelijke vegetarische
recepten helemaal. Niet dat ik volledig vegetarisch eet, maar wel grotendeels
en ik mag dan ook graag vegetarische kookboeken gebruiken voor inspiratie.
Originele titel: The green kitchen
Uitgegeven in 2013
Nederlandse uitgave 2014 door uitgeverij J.H.Gottmer/ H.J.W Becht
Nederlandse vertaling: Roselle de Jong
Inspiratie geeft The
green kitchen genoeg. David is een Zweed en Luise is een Deense en ze wonen
in Göteborg. Samen hebben ze een blog (hier) over eten en nu dus ook een kookboek.
The green kitchen
staat tsjok-vol met heerlijke en redelijk eenvoudig te bereiden recepten,
allemaal vegetarisch (geen vlees en geen vis). Andere dierlijke producten zoals
eieren, melk en kaas worden wel gebruikt, maar vaak worden er tips gegeven om
een recept geschikt te maken voor veganisten. Het overgrote deel van de
recepten is bovendien glutenvrij.
Het boek begint met adviezen voor de voorraadkast (altijd
leuk) en een paar basisrecepten zoals groentebouillon. Daarna komen recepten
voor ontbijt, lichte maaltijden, snacks om mee te nemen, dinertjes, hapjes,
drankjes en toetjes en tussendoortjes.
De gemarineerde aubergine met wortelpuree, courgettenoedels
met gemarineerde paddestoelen, de venkel-kokos-quiche of de salade van
zomervruchten met geitenkaas lijken allemaal overheerlijk, om van de
bieten-chocoladetaart maar niet te spreken. Ik wil eigenlijk meteen wel
beginnen met koken.
David, Luise en dochter Else |
Het blog is ook aan te bevelen en hoewel daar recepten in
het Engels te vinden zijn, zijn de maten en hoeveelheden geen probleem omdat
het metrieke stelsel wordt gebruikt.
Originele titel: The green kitchen
Uitgegeven in 2013
Nederlandse uitgave 2014 door uitgeverij J.H.Gottmer/ H.J.W Becht
Nederlandse vertaling: Roselle de Jong
Reacties
Een reactie posten