Dordrechts museum

De ingang van het museum. Het ziet er wat somber uit,
maar dat komt omdat het goot van de regen.
Vorige week was ik sinds een lange tijd weer eens terug in Dordrecht, waar ik een aantal jaren gewerkt heb. Ik had er afgesproken met een oud collega en vriend en we hebben het Dordrechts museum bezocht. De tentoonstelling over Willem II was helaas net afgelopen, maar de reguliere collectie was de moeite ook meer dan waard.

Het Dordrechts museum heeft de afgelopen jaren een verbouwing ondergaan en het ziet er allemaal erg mooi uit. Het museum heeft vooral werken uit de 19e eeuw, maar ook wat uit de 18e en 17e. Vooral schilderijen en tekeningen van Dordtse kunstenaars als Ary Scheffer en Ferdinand Bol en Albert Cuyp, maar ook van artiesten die in Dordrecht gewerkt hebben. Plus nog een paar andere, zoals een prachtige Rembrandt.
Verder is er natuurlijk aandacht voor Johan en Cornelis de Witt, die in Dordrecht geboren zijn.

Kortom, het Dordrechts museum heeft niet alleen een heel mooi gebouw met een restaurant met glas zodat je op de tuin kunt uitkijken, maar heeft ook een prachtige collectie.
Binnenkort wordt er trouwens een tentoonstelling geopend met werken die zijn uitgezocht door de Dordtenaren zelf, vast ook de moeite waard.
De verloochening van Petrus, door Rembrandt.

De schilderijenliefhebber, Pieter Oyens, 1878
Tip: als je lekker wil eten in Dordrecht dan kun je heel goed terecht bij Griekse restaurant Kreta op de Groenmarkt 84. Heerlijke gerechten voor een redelijke prijs en een ontzettend vriendelijke eigenaar. Aanrader, want dit was een geslaagde afsluiting van een heel gezellige middag.

Reacties

Populaire posts