Parijs, coleur locale, John H. Boom

Als je de eerste keer een stad bezoekt, beperk je je meestal tot de grote hoogtepunten. Geen Londen zonder de Tower, geen Rome zonder het Colosseum, geen Parijs zonder de Eiffeltoren.

Maar als je vaker een bepaalde stad hebt bezocht, dan wil je langzamerhand ook wel wat meer zien, andere dingen bekijken, nieuwe ervaringen opdoen. Dan wil je verstopte straatjes doorlopen, onbekende musea bezoeken en stukken van de stad ontdekken waar de gemiddelde toerist niet meteen komt.

Parijs, coleur locale is een boekje dat voor die toeristen uitstekend geschikt is. Het is geen echte reisgids, dus als je informatie over metrolijnen en toegangstijden verwacht, is dit niet het boekje voor jou.

Parijs, coleur locale is geschreven door uitgever John Boom en kort geleden volledig herzien door diens dochter Berber. Het is een boek vol wandelingen en beschrijvingen van wat er in Parijs te zien is. Mensen, kerken, parken, scènes op de markt, metrostations, musea boven en onder de grond en cafeetjes waar je na afloop nog gezellig iets kunt drinken. Het loont om als toerist buiten de gebaande paden te gaan.

Eigenlijk is het een boek met impressies van Parijs, geschreven door iemand die oog had voor details en voor mensen en een duidelijke liefde voor de stad. De foto’s, maar vooral de door John Boom zelfgemaakte aquarelletjes geven er nog een extra charme aan.

Het is wel een gevaarlijk boekje, je wil meteen de kaart erbij pakken om alles op te zoeken en daarna wil je een reis naar Parijs boeken om de wandelingen te maken en alles voor jezelf te zien.

Parijs, coleur locale is geen boek dat je in een keer achter elkaar kunt lezen. Daar is het ook niet voor bedoeld. Lees er af en toe in, grasduin en lees waar je aandacht op valt en dan komt deze prachtige stad tot leven en zie je de verrassingen voor je die Parijs ons te bieden heeft.  

Uitgegeven in 2000 door uitgeverij Boom,
(in 2010 totaal herzien)
Bladzijdes 224

Reacties

Populaire posts