woensdag 17 oktober 2012

Suikergoed en marsepein

Al sinds een paar weken duiken ze weer op in de supermarkten. Toen ik de eerste zakjes zag, hoopte ik dat het een eenmalig incident was, maar helaas, het neemt hand over hand toe. De wintertijd is nog niet eens ingegaan, het is nog niet koud genoeg voor de winterjas, maar toch zie je overal al weer de kruidnootjes, de speculaaspoppen, de Sinterklaasschuimpjes, de chocoladeletters en de kerstkransjes in de winkels.

Het lijkt wel alsof de winkeliers hebben besloten dat de feestdagen half september beginnen en doorgaan tot half februari, als de kerstkransjes meteen vervangen kunnen worden door de paaseitjes. Winkels hebben nu al kerstversieringen en Sinterklaasaanbiedingen terwijl de zomervakantie nog maar net voorbij is. We krijgen waarschijnlijk eind oktober nog een kleine onderbreking in de winkels door de aanvoer van heksen en spinnen en spoken, als de winkeliers hebben besloten dat wij hier in Nederland Halloween moeten vieren, maar dan is het weer volle kracht vooruit tot de feestdagen. Is hier niet iets tegen te doen? Kunnen Mark en Diederik hier niet iets op verzinnen, is er nog ruimte in het regeerakkoord voor een verbod op het verkopen van feestdagen snoepgoed buiten de periode 11 november tot 6 januari? Ik zou het wel weten, maar ja, mij bellen ze helaas niet.

2 opmerkingen:

  1. Hier in Vlaanderen idem dito! Alleen misschien iets meer spoken en griezels en grijnzende pompoenen. De kinderen gaan er nu van uit dat de stoomboot het ruime sop heeft gekozen en dra bij ons zal aanmeren. We zullen zien,....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ach ja, die arme kinderen raken helemaal in de war. En leg ze maar eens uit dat het niet Sint Nicolaas, maar Sint commercie is die in het land is aangekomen. (en een permanente verblijfplaats heeft gevonden)

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...